Pobjedom se oprostiti od Sile nebeske

U subotu se na sceni Stadiona “Podno Borica” igra predposljednja scena Premijer liga,a posljednja pred domacom publikom. Suparnik Jedinstvu na oprosataju od domace publike je ekipa Zeljeznicara iz Sarajeva.

Stari rival i sportski prijatelj nije mogao biti bolji protivnik za zadnju utakmicu u Bihacu, i ova utakmica ce biti kao slag na tortu uspjesne sezone. Nakon sto su obje ekipe obezbjedile opstanak u drustvu najboljih, ova utakmica je prava prilika da se publici u Bihacu prikazu u lijepom svjetlu i za kraj im podare lijep nogomet. Ovo je prilika nogometasima Jedinstva da se dobrom igrom ali i pobjedom nad Zeljom oduze vjernoj publici koja ih je citavim tokom prvenstva vjerno pratila, a posebno Sili nebeskoj koja nosi velike zasluge za to da ce Jedinstvo i iduce sezone igrati u drustvu najboljih ekipa Bosne i Hercegovine
Nakon sto su u Orasju nastupili s drugim sastavom i pretrpjeli poraz, Ibrahimovic ce u ovom susretu imati na raspolaganju vecinu igraca. Na povrede se zali Selimovic i Vuklisevic,koji danas nisu ni trenirali, a neizvjesan je nastup i Ekrema Hodzica. Bez obzira na to koji ce sastav istrcati u subotu na teren stadiona, ono sto svi navijaci ocekuju je maksimalna angazovanost svakog igraca i pobjedu, koja bi osim poklona domacoj publici znacila i pomak na tabeli za nekoliko mjesta.

Ekipa Zeljeznicara, nakon sto su izgubili sve prilike za plasman u Evropu, u nastavka prvenstva su usli s nesto podmladjenim sastavom, a taj podmladjeni sastav ih je kostao gubitka bodova na domacem terenu u proslom kolu protiv Leotara. Bez obzira na to koga ce u Bihac povesti trener Zeljeznicara Almir Memic, Jedinstvo je u ovom susretu favorit .

U subotu na stadionu treba ocekivati i dobru posjetu, a i Sila nebeska za ovaj susret priprema mnog iznenadjenja.

Susret se igra u subotu 6. maja 2006 godine s pocetkom u 16.30 sati.

Komentariši